Onder project verstaan wij een uit te voeren plan met heldere uitgangspunten, een duidelijke strategie, omschreven activiteiten met het doel omzet en winst te maken.

1. Goedvlees: een plan om een vleespakket voor een redelijke prijs en hoge kwaliteit online aan kopers aan te bieden. Varkensvlees van topkwaliteit van een gerenommeerd vleesverwerkend bedrijf. In deze tijd van afstand houden en thuis blijven kan dit vleespakket uitkomst bieden:
1. Top kwaliteit voor een redelijke prijs
2. Aan huis bezorgd
3. Online afrekenen
Met dit pakket komt een gezin van 4 personen de maand door.

Fase waarin het project verkeert:
bestelsite op internet: gereed;
vleespakket: in onderhandeling;
Wijze van verzending: gereed

2. Twentsch Bosvarken

Het project "Twentsch Bosvarken" richt zich op de productie van "ouderwets" smakelijk vakensvlees. Maemo BV is i.s.m. verschillende specialisten uit de Twentse varkensindustrie bezig biologisch varkensvlees en varkensvleesprodukten te realiseren om de consument en horeca top-varkensvlees te laten beleven.

Het plan is een robuust "oorspronkelijk nederlands" varken, het Bentheimer Landvarken,  te produceren in natuurlijke omgeving. Het dier is makkelijk te houden, heeft een niet te snelle voederconversie en goede weerstand tegen ziektes. Natuurlijk is ook de vet/vlees verhouding optimaal.

De dieren worden in kleine groepen van ca 25 stuks gehouden in ruime demontabele stallen met veel uitloop in een bosrijke omgeving. Na bereiken van de slachtrijpheid zullen de dieren in een klein ambachtelijk slachthuis geslacht worden op humane wijze.

Het vlees wordt via streng geselecteerde en vakkundige slagerijen en groothandels aan de consument en Horeca aangeboden.

De planning is een productie van ca 1600 varkens per jaar. Zeer beperkt voorhanden dus, met als gevolg dat de distributie ook zeer selectief zal zijn.

Situatie project:

Stalbouw: in onderzoek

Website: in ontwikkeling

Varkensras: 95% zeker Bentheimer landvarken.

Vestigingseisen productie: afgerond

Distributie: Groothandel en slagers akkoord

Slachting: accoord met slachthuis